Mutlu Yüzücü Velisi Olmanın 10 Kuralı

Yedinci yıla girdiğimiz bu günlere kadar yaptığım gözlemlerin en önemlilerinden biri şu oldu;

“Yüzme ; Yüzücü-Antrenör-Aile işbirliği ile yürür”

Bir ebeveyn düşünün ki; kızı-oğlu antrenmanda olduğu sürece kendi hayatından ödün versin. Belki 8-10 saat çalışıp, gece nöbetinden çıkıp, saatlerce trafikte boğuşup, evde yapması gereken milyonlarca iş varken 2-3 saatini bir kulüp kapısında sporcu bekleyerek geçirsin.

Çocuklar kendi başlarına gidip gelebilecekleri yaşa gelene dek çok ciddi bir zaman ve emekten bahsediyorum. Özellikle bizim gibi metropol hayatı yaşayan insanlar için bu gerçekten yürütülmesi çok zor bir gemi.

Sadece bizim takımımızda bu tempoyu idare edemeyen ebeveynlerinin etkisi ile yüzmeyi bırakan 2-3 sporcu oldu.

Bunu yürütebilmenin yolu olduğunuz yerde mutlu olabilmekten geçiyor bence.

Naçizane bendeniz şimdi size kendi el yordamım ile bulduğum yolları yazacağım, sizden de kendi gruplarınızdaki mutluluk ve aidiyet duygusu veren şeyleri bizlerle paylaşın.

  1. Çocuğunu asla, ama asla başkası ile kıyaslama! Hayat siyah ve beyazdan ibaret değil, renkleri gör!
  2. Sohbet etmekten hoşlandığın arkadaşlar edin. Hatta onlarla tatile çık!
  3. Başka çocuklara ve ebeveynlere yardım et! Yardımlaş! Bu yıl bir arkadaşımla iş bölümü yaptık. Sporcu çocuklarımızı okuldan sıra ile alıp yemeklerini yediriyor ve antrenmana getiriyoruz. Bu hepimizin hayatını çok kolaylaştırdı.
  4. Bekleme anlarını kendine özel zaman ilan et! Gün içerisinde neyi yapmaya fırsat bulamıyorsan onu yap! Çok yoğun çalışan bir arkadaşım; bizlerle boş boş konuşmanın bile ona çok iyi geldiğini söylüyor ve eve gitmek yerine bizim yanımıza gelmeyi tercih ediyor.
  5. Kitap oku! Kitap kulübü kur! IMG_3448
  6. Müzik dinle! Evde komşular rahatsız olur diye açamadığın Rock parçasını aç ve sesi kökle, otoparkta kimseyi rahatsız edemezsin.
  7. Film seyret! Arabada sinema harika oluyor!
  8. Takım çocuklarını evine pijama partisine davet et! Onların kahkahaları ve enerjisi tüm pilleri dolduruyor!
  9. Takımı aile kabul et! Tüm kardeşlerini-kuzenlerini  aynı ölçüde sevemezsin tabi bunu da kabul et!
  10. Yarışlarda kendi çocuğuna yaptığın kadar diğer çocuklara da tezahürat yap. Futbol maçlarında bağırıp rahatlayan babalar gibi ol!

Berna Çetin Kavili – Yüzücü Annesi